Thursday, 14 February 2013

Nazeem dah pandai berjalan....yeayyy

Assalamualaikum..

Happy..alhamdulillah..my gemstone dah pandai berjalan. Mohammad Nazeem Mifzal Haziq, anak yang soleh tu dah pandai jalan!! Excited parents macam saya, memang teruja dengan perkembangan anak-anak nih. Nazeem genap umur 11 bulan 2 minggu pandai berjalan dengan baik. Sama dengan abangnya Mohammad Nazeef pun pandai berjalan pada usia 11bulan lebih. Yang berbeza cuma, adik tak ada bertatih. Malas. Kata wan. Semalam, dia terus berjalan tanpa henti. Magic la adik nih. Masa abang dulu, abang warm-up dulu. Dalam sebulan dua bertatih dulu, jalan jatuh. Lepas tu baru jalan terus. Adik terror lah. Jalan terus ye sayang. heheheheheheh.

Wan selalu cakap, budak busuk ni malas jalan. Merangkak je kalau nak kejar abang.Hmmm, sekarang adik Nazeem dah tunjuk skill. Malam tadi sampai tergolek keletihan sebab rajin sangat berjalan. Pagi tadi bangun tidur pun macam tu. Atas katil pun nak jalan. Sayang dia la. Abang lepas ni dah ade teman main kejar-kejar. Abang jaga-jaga, adik ajim datang tuh.....

Orang tua-tua kata, kalau cepat berjalan, lambat bercakap. Mungkin kebetulan, abang masih belum pandai cakap. Abang faham dan akan keluarkan perkataan sesekali sahaja. Yang lebihnya dia malas. Mulanya saya risau, tapi bila saya tanyakan rakan lain dan google, memang ada kanak-kanak yang malas cakap. Terutama budak lelaki. Semoga Allah bantu abang, cerdikkan abang, permudahkan abang untuk bercakap. Amiinn...
Suka bau badan budak tak mandi nih..masam!!

Pantang nampak tangga kannn..

Pandai berebut permainan dengan abang.

Suka sangat buat muncung itik..

Ngantuk abang, adik bawak sloww sangat..

Yeayyyy..dah dapat lesen..
 
Tengok tuh, muncung itik lagi..
 
 

Hebat tak saya!!
 
 
 


19 comments:

  1. salam perkenalan juga...
    boleh keep in touch..
    boleh juga whatsapp 0124430338

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Thanks singgah ye..keep in touch!!

      Delete
  2. Hye there, wow ada 2 handsome hero. ligat la jaga mereka kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah, tengah lasak 2 hero ni kan.. ;-)

      Delete
  3. hero NN hensem dua-dua..
    suka tengok pic yg naik keta tu..comel betul...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe...kejap je naiknyer..pastu 2-2 terjun..

      Delete
  4. Hai Suri! Dah lama tak jumpe..hehe ;) A'ah, alhamdulillah...ada rezeki nak buat bisnes. Suri jomla join buat bisnes sekali...mmg best!! Hehe, thanks Suri...sume kata muka Kaisara mcm muka Khairi. Ok, I will. Thanks for dropping my blog ya dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..ade rezki boleh follow..for now..takder mase la....layan 2 hero nih je lebey..

      Delete
  5. assalam
    tq sudi kenal dgn akak
    cute boy lah dia, layan kerenah ank2 besar ni memang seronok he hee ragamnya ada sj yg mencuit hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...memang seronk..rase kejap je dah besar...

      Delete
  6. Salam NN...thanks singgah blog saya dan follow. Saya pun follow awak jugak. Hensem hero 2 org tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak.....permata hati bonda 2 orang tuh..

      Delete
  7. big boy dh nazeem. the best feeling bila anak kita ade perkembangan step by step. makin pandai satu benda, makin panjang akal dia. get ready utk sesi mengepong. hehe! nice blog btw. :) oh, abt PB, feel free to cntc me k. for free fitting etc.. at 012.329.8581. worth every cent. :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pon start sesi kepong dah kak....mencabarr..hahhaha

      Delete
  9. salam kenal..comel nazeem..suka tgk dia wat muncung itik tu..hehehhe

    ReplyDelete