Friday, 1 March 2013

Today is Fly-Day

Assalamualaikum.

Hari jumaat nan indah dan berkat. Esok saya dan keluarga akan ke Langkawi. Excited macam nak ke Paris la pulak. Adik Nazeem akan sambut birthday di sana. Macam biasa, abang yang akan makan kek lebihnya, adik ajim kacau je lebih. Barang semua da siap pack dan nervous jugaklah. First time nak bawak anak-anak naik flight. Pengalaman bawa abang 2 tahun lepas, hmmmm..abang meraung sepanjang perjalanan. Masa itu, abang baru 6 bulan. Takut agaknya suasana terpengap. heheheheh...so sweet lah abang. Nasib baik ke Langkawi perjalanan 1 jam sahaja kan. Tak taulah macam mana agaknya keadaan bila nak fly ke London nanti. 14 jam!!! Tunggu dan lihat sahajalah.

Kali ini saya beli tiket AirAsia 0 fare. Tiket free untuk staff dah habis booking untuk Next Family Vacation bersama mak & ayah saya. Percutian kali ni singkat sahaja cuma 4 hari 3 malam. Dalam negara sahaja, tak perlu panjang-panjang. Lagipun cuma nak berehat dan bermain pasir pantai dengan anak-anak. Harap semuanya berjalan lancar dan hero-hero saya tak buat perangai. Kalau tak, mama tak mau upah kamu coklat.
                                                           Pertama kali abang naik flight.
 
Dah muak dah saya tengok kapal ni hari-hari.


Tak banyak gambar ambil, sebab percutian yang singkat je dulu.


Mama rindulah abang masa baby. Sangat comel!

17 comments:

  1. wow.. bestnya... saya tak penah fly lagi... nek bas selalu... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takder beza pon mama leen..best lagik naik bas..nampak pmndangan sekeliling.....ni dok terpengap..hmmmmmm..tu yang budak2 meragam..boring..

      Delete
  2. Selamat bercuti..!
    Alhamdulillah Hakim tak penah buat perangai bila naik flight. Cuma makin besa makin payah dikawal..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oohh..saya fikir, kalau dah besar lagi senang nak bawak fly...harap2 2 beradik ni baiklah atas kapal nanti..hehehehe

      Delete
  3. 14jam?hehehe,mmg xleh imagine..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...agaknya perlula bawak mainan dan download siap2 cerita upin ipin..jgan bagi mereka bosan dalam flight..

      Delete
  4. waaa..kecik2 dah terbang...ita je yang tak pernah merasa naik kapal terbang

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde beza pon ita, cuma cepat sikit sampai..kalau nak naik bus, leceh pula nak bawak budak2 nih...

      Delete
  5. bestnya..oo staff air asia bole dpt tambang fee eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kuota juga.. cuma 6 tiket return free sahaja..

      Delete
  6. comel anak mama ni..:)
    sy belum ada pengalaman bawa anak flight..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mama, ada peluang dapatla anak2 rasa terbang.. ;-)

      Delete
  7. :-) selamat bersantai bersama keluarga

    ReplyDelete
  8. salam kenal..da follow back blog..

    ReplyDelete
  9. salam kenal..

    masa memula bawak anak first time naik kapal, dia baru 10 hari. menangis bagai nak rak.. rupa2nya ada benda yang sumbatkan hidung dia. x leh nafas..hee..ada taik hidung.. lawak tul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, 10 hari dah pandai naik kapal..hhehehehe...yelah, baby mana tau nak mengadu kalau sakit ke, tersubmat ke..kita sebagai ibu la kene observe kan.. ;-)

      Delete