Thursday, 25 April 2013

First scan Baby boo

Assalamualaikum.

Sabtu lepas 20 April 2013, abang dan ajim pertama kali melihat adik baby. Abang senyum-senyum. Ajim buat muncung macam biasa. Macam dah faham sangat lah, yang dia nampak bergerak-gerak dalam screen tu adik mereka. Baby dah 13 minggu. Maknanya sudah 3 bulan.

Dr.Sulkhilmi kata, "kali ini kena jaga, jangan baby besar macam dulu" Yelah doktor, Ajim dulu tak sabar nak keluar. Baby 4kg tu. Tapi sekarang kurus je. Besar dalam perut jer lebih. Kata doktor lagi, kalau baby kecil sedikit around 3-3.4kg, insyaAllah boleh cuba bersalin normal. Ya Allah. Saya rindulah nak bersalin normal. Minta-minta diizinkan Allah. Kali ini doctor tak bagi saya minum susu & vitamin. Cuma ambil iron tablet dan teruskan pemakanan seperti biasa.

Dan sekarang, selera saya macam biasa, saya lebih gemar makan buah dan benda manis macam Kek, Aiskrim. Sedapnya!!!! Nasi kurang selera, tapi kalau makan habis juga.hehehehehe.

 
Adik baby dah besar nampaknya. Dah rasa "butterfly in the stomach" miss that feel!!

8 comments:

  1. hehehe.. comel~

    moga mama n bb sihat selalu~

    ReplyDelete
  2. alahaii..rasa nak peknen balik la pulak..hehhee

    ReplyDelete
  3. hihihi..take care dear...semoga semuanya dipermudahkan..amin..

    ReplyDelete
  4. wah tahniah dah nak ada baby lagi..

    hehe, eija kalau preggy, mmg selera je mkn tau..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. bestnya dapat rasa baby gerak2 dalam perut.. semoga semuanya dipermudahkan hendaknya.. take care ya..

    ReplyDelete
  6. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog HV. Banyak koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. jangan lupa follow jg ye.. :)

    Terima kasih
    ~ Hijab valley ~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. tahniah nak dpt baby baru.mesti suka kan

    ReplyDelete