Monday, 9 September 2013

34 weeks already...

Assalamualaikum.

Kejap je rasanya buat urine test haritu..tup tup dah masuk 34 weeks. Last week check up, baby dah 2kg....urmmhh.....dapat ke saya bersalin normal nih. Kali ni memang nak bersalin normal kalau ada rezeki. Anak dah 2 ni rasa, susah nak bergerak lah kalau pantang bersalin operation. Tapi, kalau terpaksa demi keselamatan ibu dan anak, nak buat macam mana kannn??
Gigih google dalam internet tentang minyak selusuh yang terbaik. 1 & 2nd pregnancy dulu tak pernah makan minyak selusuh. Kali ni rasa nak cuba. Mengikut testi, katanya licin je keluar baby. Entahlah, pengalaman saya, anak-anak saya lahir semua besar. Abang kita seberat 3.55kg dan Acim mama 4.02kg. Huhuhuhu..big baby kan.

Akhirnya...
 
Saya jumpa minyak kelapa dara TANAMERA. Kalau baca pada testi, pengguna kata ok. Saya tak nak komenlah dulu. Saya baru mula makan 2 minggu lepas. Kita tengok hasilnya bila time "due" tiba esok yea. Saya beli online dari TANAMERA website dengan harga RM40 termasuk pos.
 
Saya harap sangat dapat bersalin normal kali ini. Rindu la rasa nak teran!!
 
 

6 comments:

  1. InsyaAllah..sy doakan dpt bersalin normal.Kita dh usaha ksn.Apapun yg penting sumernya selamat

    ReplyDelete
  2. tula..hari tu mencari minyak ni kemain susah..tapi nasib baik sekejap je push nya sebab guna teknik tradisional..huhuhu..Semoga dipermudahkan ye dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teknik tradisional???macam mana tuh???

      Delete
  3. semoga dipermudahkan..suke ayat lasti tu, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah...rasa lama dah tak teran baby kluar.. :-)

      Delete