Sunday, 11 October 2015

Hari ini hari Sabtu...... Mari kita pergi PD!!

Assalamualaikum.


**Note : A story as a mother begin....

Lama sungguh tak bersiaran ye anak-anak. Mama asik ponteng tulis blog. Kadang bila flip balik cerita dulu-dulu, kelakar jugak tengok kamu semua membesar. Blog ni pon mama buat untuk kamu, Untuk mama ingat semua perjalanan kehidupan kamu. Mama nak ikat ketat-ketak semua memori mama bersama kamu dari kamu kecil sampailah kamu membesar. Bukanlah mama harapkan ada follower ke apa, mama pon malas nak blogwalking, ada hati nak follower ribu-ribu..ececehhhhhh

Baiklah, tanpa membuang masa, mari mama memperkenalkan pelakon utama untuk Blog mama yang comel ni....(bunyi dram skit)


En Papa aka En Suami &
Pn Mama aka Pn Isteri


Abang kita aka Nazeef Muqri


Acim Mama aka Nazeem Mifzal



dannnnn.....
Dik Kuci aka Nazeer Musyrif


Opssss...
Sorryla, gambar mama paling banyak enter-frame, nak buek camno, korang tanak bergambar sengsorang. Nak yo selfie ngan mama kannnn!!!



Okie-Dokie.

Last saturday on 10 October 2015, we went to London. Kannnn!!! Kitorang pergi Pot Deksen Je. Bawak anak-anak jalan-jalan since lama sangat terperap ngan jerebu yang melanda. Before that, thanks a lot to our neighbor country for this "bonus" for almost every year. We Malaysian people really "appreciate" that.

Riang sungguh hati abang dan acim kannn. Cuti skool katanya. Tak payah pegi skool. Kalau bersoko korang la yang hebat kan. Bila pegi skool bantai meraung sepelaung jalan. Motipp!!!!
Memang patut Wan bed rotan ni. Malas pergi skool. Camner nak pandai. Kata nak jadi Pilot lah, Polis lah..hmmmmmm


Jomlah kita berselfie didalm kereta dulu. Papa muka redha. Ok papa.


Acim ni kang cobit elok ni.


Kesian abang kita tersepit kat belakang tu.
Kecoh lah Acim ni.

Hari-hari tengok Aeroplane. Cita-cita nak jadi Pilot.
Ok, mama doakan kamu berjaya tapi solat kena jaga tau!!
Bye-Bye Aeroplane!!!!

Haaa..cim. Kucing liar mama yang paling nakal.
Bila senyum, sepet mata macam Mashimaro.


Adik kuci, berdukung jerla... Akut..akut.
Tapi bila da turun padang, lupa diri pulak tu.


Mama lagi!



Adik kuci jadi ketua. 


Ala tomey Dik kuci posing. Amboiiiii!!



Nampak macam Newlywed tak? Ececehhhh






Aktiviti bermain belon di kala malam.


Ok jugakla. Anak-anak happy. Mama & papa suka. Korang happy, mama bahagia.
Next time kita datang lagi. Tak boleh datang selalu, kalau mama dapat 2 billion orang sedekah takpe, duit ngam-ngam je ni. Ok anak-anak , see PD next time.

Kita tido hotel la lepas ni papa, boleh kan?? 


3 comments:

  1. sekali sekala berrcuti macam ni tentu seronok kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi eita....lama jugak saya tak jenguk blog awak yea..

      Delete
  2. Hai.. bestnya jalan2.. lama dah tak pegi PD.. huhu

    ReplyDelete